- تاریخ: دسامبر 6, 2020-0:30
- شناسه خبر: 76259
قطب تولید محصولات کشاورزی بدون کارخانه صنایع تبدیلی/محصولاتی که روی زمین رها می ش
نبود صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی یکی از ضعف های بسیار شدیدی در حوزه برنامه ریزی برای حمایت از کشاورزان مینابی می باشد که نیازمند تدبیر مسئولان است. ...
به گزارش میناب جنوب؛منطقه هشتبندی از قطبهای اصلی کشاورزی استان هرمزگان در تولید انواع صیفی جات مورد نیاز کشور نظیر گوجه فرنگی، خیار، هندوانه، پیاز و… است.
وجود اراضی مستعد و حاصل خیز کشاورزی در هشتبندی، علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی برای مردم محلی منطقه، زمینه ساز اشتغال برای بیکاران شهرستانهای جنوبی استان کرمان نظیر قلعه گنج، منوجان، کهنوج و افراد جویای کار مناطق شرقی استان نظیر شهرستان بشاگرد، بخش سندرک، بخش مرکزی شهرستان میناب و افراد جویای کار بخش جغین شهرستان رودان شده است.
یکی از معضلات مهمی که در سالهای اخیر دغدغههای بسیاری را برای بهره برداران بخش کشاورزی در منطقه هشتبندی ایجاد کرده است نوسان شدید قیمتها و نبود بازار مناسب برای محصولات تولیدی است و در روزهای اخیر بازار محصول بادمجان در هشتبندی وضعیت بسیار وخیمی پیدا کرده و به دلیل افت شدید قیمت کشاورزان درآستانه ورشکستگی کامل قرار دارند.
داستان غم انگیز و تلخ اُفت قیمت دسترنج کشاورزان دوباره تکرار شد و این بار بادمجان اشک تولیدکنندگان کشاورزی در میناب را در آورد بطوریکه این مسئله باعث شده تا بادمجان خود را در زمین کشاورزی رها کنند.
با وجود بحران شدید آب طی چند سال گذشته در شهرستان میناب باز هم کشاورزان مینابی در امسال نیز توانستند ۴ هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان را درمنطقه چاه اسماعیل، زیارت مولا، چاه شیرین، تیرور، گوربند، تلنگ، هشتبندی، راونگ و زردتوجی را زیر کشت ببرند.
نبود بازار فروش در میناب سبب شده تا بادمجان کاران این شهرستان محصول خود را زیر قیمت بازار به استانهای همجوار بفروشند و این در حالی است که بخش اعظم محصول خود روی زمین کشاورزی رها کرده اند تا شاید قیمت بالا رود.
متاسفانه هر ساله در اوج زمان برداشت محصولات کشاورزی به ویژه بادمجان در هشت بندی این محصول بر روی دست کشاورزان می ماند و آنها را دچار ضرر و زیان های سنگین می کند.
نبود صنایع تبدیلی و فرآوری محصول کشاورزی یکی از ضعف های بسیار شدیدی در حوزه برنامه ریزی برای حمایت از کشاورزان می باشد که نیازمند تدبیر مسئولان است.
در این شرایط پیش آمده که کشاورزان به سمت بدهی و ورشکستگی پیش میروند میطلبد که مسئولان استان به ویژه شخص استاندار به سرعت وارد عمل شوند و به یاری این کشاورزان زحمتکش بشتابند تا با خیالی آسوده نسبت به فروش محصولات خود اقدام کنند و دست دلالان از سر کشاورزان کوتاه شود.
انتهای پیام/