• تاریخ: تیر ۲۶, ۱۳۹۶-۱۲:۲۶
  • شناسه خبر: 64613

واردات بی رویه انبه پاکستانی به قطب تولید انبه کشور

علیرغم اینکه شهرستان میناب به قطب تولید انبه در کشور شهرت دارد اما در پس واردات بی رویه انبه های پاکستانی و هندی بازهم انبه میناب در بازار جهانی زبانزد خاص و عام بوده است. ...

به گزارش مبناب جنوب،میناب شهری است که با نام انبه و انبه با نام این شهر با هم گره خورده اند ، انبه ای میوه خوش طعم، خوش بو  است و ارزشمند که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ سال پیش توسط بازرگانان و تجار وارد  میناب شد و اکنون چندین نمونه از این میوه در میناب کشت می شود.

طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه است. همچنین لقب شاه میوه ها را نیز یدک می کشد و بودایی ها این میوه را  میوه بهشتی لقب داده اند.

از آنجایی که شهرستان میناب رتبه اول تولید انبه در ایران را دارد از این رو این شهرستان را قطب تولید انبه کشور می دانند. وسعت باغ های انبه شهرستان میناب حدود یک هزارو ۷۶۰ هکتار با تولید سالانه ۱۵هزار و ۶۳۰ تن است هر ساله برداشت انبه از اواخر خرداد شروع و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.

نام انبه ما را به یاد طعم ترشی های ترش انبه بر سر سفره ها می اندازد که آن نیز تداعی کننده ی نام میناب هستند اهالی میناب و باغداران آن بعد از نابودی لیمو ترش در این منطقه برای امرار معاش چشم امیدشان به همین درخت انبه می باشد .

میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب‌میوه‌گیری، به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر کاربرد دارد و برگ‌های تازه درخت انبه نیز مورد استفاده‌های زینتی قرار می‌گیرد انبه میوه‌ای گرمسیری و گیاه آن از سرده های تیرهٔ پسته‌ایان است.

بیشترین سطح زیر کشت انبه در ایران به استان هرمزگان اختصاص دارد و  در شهرستانهای میناب، رودان، بندرعباس و جاسک کشت شده است، در شهرستان حاجی آباد هرمزگان نیز درختان انبه بارور یافت می‌شوند.

بسیاری از علاقمندان به این میوه معتقدند که انبه های وارداتی از هند و پاکستان طعم و مزه ندارند در حالی که طعم انبه میناب مثال زدنی است و قدمت کشت این درخت در استان هرمزگان به بیش از ۳۰۰ سال می‌رسد .

بسیاری از کشاورزان مینابی اعتقاد دارند نبود آب مناسب و خشکسالی های سالهای اخیر آسیب جدی را متوجه این محصول گرمسیری کرده است به طوری که یک کاهش ۱۰ درصدی تولید محصول انبه در میناب به وقوع پیوسته است..

در پس فروش زودرسی انبه های میناب این روزها انبه های وارداتی از کشور پاکستان و هند در بازار شهرستان میناب علیرغم درشتی و زرد بودن استقبال چندانی از آن نمی شود و مشتریانی هستند که انبه میناب بر دیگر انبه های وارداتی ترجیح می دهند.

کاهش ۱۰ درصد تولید انبه در میناب

محمد سالاری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میناب گفت: سطح زیر کشت انبـه در شهرستان میناب  یک هزار و ۷۵۰ هکتار و در هرمزگان دو هـزار و ۸۰۸ هکتـار است و پیش بینـی می شود ۱۲هزار تن انبه در میناب برداشت شده است که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیر جهاد کشاورزی میناب روستاهای شهوار، تمبانو، دهوسطی، فخرآباد، گلشوار و بازیاری را از نقاط مهم تولید انبه در شهرستان دانست و عنوان کرد: شهرستان میناب مقام نخست تولید انبه در استان هرمزگان را در کارنامه خود دارد.

سالاری  ارقام محلی این محصول را آلمهتری، خیاری، کلانفر، کلک سرخ و هلیلی و ارقام خارجی شامل سندری و لانگرا برشمرد و افزود: پیش‌بینی تولید امسال این نوع محصول ۱۲ هزار تن با عملکرد ۱۰ تن در هر هکتار است.

وی با اشاره به انواع ارقام اصلاح‌شده اظهار کرد: سندری، لانگرا و چوسا از ارقام نهال پیوندی و خارجی این محصول است.

مدیر جهادکشاورزی میناب سطح زیر کشت انبه را مشابه سال گذشته برابر یک هزار و ۶۸۷ هکتار دانست و بیان کرد: به دلیل بارندگی‌ها در فصل گلدهی درختان انبه و شرایط نامساعد جوی، تولید امسال نسبت به سال گذشته کاهش‌یافته است.

سالاری بیان کرد: ازآنجایی‌که انبه نارس(کال) در شهرستان میناب از اوایل اردیبهشت برداشت می‌شود اما برداشت انبه رسیده و تازه خوری آن از نیمه دوم خردادماه آغاز و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.

عمده کشت انبه به شهرستانهای میناب و رودان اختصاص دارد.۳۰ درصد انبه بصورت نارس برای مصارف خوراکی و تولید ترشی برداشت  می شود.

 

خشکسالی، مهمترین علت  کمبود انبه در میناب است

وی گفت:بروز خشکسالی و همچنین بحران جدی آب در این شهرستان از مهمترین علت های کمبود انبه در میناب است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی میناب افزود: شهرستان میناب مرغوبترین وبهترین نوع درخت انبه را در استان به خود اختصاص داده است اما در سال جاری نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۰ درصدی انبه محصول انبه را درمیناب شاهد هستیم.

سالاری  با بیان راهکارهای مناسب به باغداران اظهار کرد: با به وجود آمدن این موقعیت بحرانی باغداران باید روی به کاشت درختان مقاوم با کم آبی یا گیاهانی با بهره بری با آب بالاتر وهمچنین مکانیزه کردن کشتها وتولید درختان وگیاهان با عملکردبالاتر بیاورند.

وی خاطرنشان کرد: با قطع شدن آب سد استقلال به روی باغداران و مصرف بیش از حد ذخایر زیر زمینی سبب شده است که  ای سی آب از ۱۵۰۰ رو به افزایش یابد وتا مرز ۷۰۰ برسد که باعث تضعیف درختان  وهمچنین خشک شدن آنها شود.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

نام:

ایمیل:

نظر: